Sözleşmeli Er Maaşları 2018

Dünya üstündeki bir oldukca ülkede mevcut olan ustalaşmış ordu uygulaması artık devletimizde de uygulanmaya adım atmıştır. Ustalaşmış ordu kapsamında meydana getirilen uygulamalardan bir tanesi de sözleşmeli er alımıdır. Peki sözleşmeli er maaşları ne kadardır?
Sözleşmeli er olabilmek için ya askerlik görevini yapıyor olmanız ya da tezkerenizi aldığınız andan itibaren 3 yıldan azca bir süre geçmiş olması gerekmektedir. Sözleşmeli er sınavına başvurabilmek için istenilen belirli kriterler vardır. Bu kriterlerin başlangıcında eğitim düzeyiniz, boy, kilo, yaş şeklinde fiziki uygunluğunuz bulunmaktadır. Eğer bu kriterleri sağlıyorsanız kara kuvvetlerinin, deniz kuvvetlerinin hava kuvvetlerinin yada sahil güvenliğin web sitesinden başvuruda bulunabilirsiniz. Hangi kuvvette görevli olmak istiyorsanız o kuvvetlik sitesinden başvurabilirsiniz. Başvurunuzun sonrasında eğer sınava katılmaya hak kazanıyorsanız ilk olarak sizi fiziki yeterlilik sınavına giriliyor. Daha sonrasında ise mülakat aşamasını da geçmeniz gerekmektedir. Tüm bu aşamalardan başarıyla geçtiğiniz taktirde sizinle ön sözleşme imzalayarak eğitim süreciniz başlıyor. Eğitim süreciniz ve atanana kadar geçen bu süreçte ön sözleşmeli bulunuyorsunuz. Daha sonrasında 3 yıldan azca 4 yıldan fazla olmamak kaydıyla sözleşmenizi imzalıyorsunuz ve eğer uzatmak isterseniz 1 yıldan azca 3 yıldan fazla olmamak kaydıyla toplam 7 senelik hizmet süresini geçmeyecek şekilde ikinci sözleşmenizi imzalayabilirsiniz. Peki sözleşmeli er maaşı 2018 ne kadar? Tüm bu aşamalardan geçtiğinizde başlangıç maaşınız vazife sürenizin ilk 3 senesinde 2 bin 4 TL olacaktır. Sonrasında 7 yıla kadar olan süreçte ise 2 bin 229 TL maaş almaya hak kazanacaksınız. Doğal olarak ki eğer risk durumu yüksek illerde vazife alırsanız ona nazaran maaşınızda değişmeler olmaktadır. Gene aynı şekilde ilk 3 yılınızda 3 bin 420 TL, devamında 7 . hizmet yılına kadar ise 3 bin 567 TL maaş alma hakkınız olacaktır.

Vatanımızda bir oldukca üniversite mezununun yada lise mezununun ara sıra iş bulma mevzusunda zorlandığı gerçeğini göz önünde bulunduracak olursak sözleşmeli er alımı ile ustalaşmış ordu hem işsizliği azaltacak hem de daha ustalaşmış bir halde askeri sistem olacaktır. Kısa süreli eğitimlerin arkasından tabanca başına geçilmesi yerine daha uzun ve daha ustalaşmış bir eğitimin peşinden mesleğin askerlik olarak yapılması daha ustalaşmış bir seviye için yerinde bir uygulama olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar