Kıl Dönmesi Ameliyatı Nasıl Yapılır

Kıl Dönmesi, Anüs bölgesinde görülen hastalıklara dikkat ettiğinizde bazıları daha oldukça beylere özgü olduğu ortaya çıkmaktadır. bir diğeri de Pilonidal Sinüs olup, daha anlaşılır haliyle tabir etmek gerekirse Kıl Dönmesi denir. Daha oldukca 15-35 yaş içinde erkeklerde sıkça görülür.

Mikro Sinüsektomi Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır?

Kıl dönmesi ameliyatı olarak önerdiğimiz ve uyguladığımız yöntemlerden birisi Mikro Sinüsektomi olup, Bascom ameliyatının geliştirilmiş hali olup, klasik yöntemlere nazaran bir fazlaca alanda pozitif yanları bulunmaktadır. Bu operasyonun iyi mi yapıldığına ve avantajlarına değinmek gerekirse:
2 santimetre alanda meydana getirilen kesi ile yapılmaktadır. Kısaca olağanüstü bir uygulama denebilir. Zira klasik yöntemlerde kesi oranı 30 santimetre’ye yaklaşabilmektedir. En fazla 2×2 santimetre alanda meydana getirilen kesi ile cilt altındaki kıllar onları saran kapsül ile beraber çıkarılmaktadır. Bu noktadan sonrasında güzel duyu dikiş ile dikilerek işlem 10 dakika bile sürmeden tamamlanmaktadır. Klasik ameliyatlarda fazlaca belirli bir iz kalırken Mikro Sinüsektomi yönteminde ameliyat olduğu bile kolay kolay anlaşılmaz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar