Nasıl Polis Olurum

Polis olmak istiyorum, Polis nasıl olunur?
Polislik gerçekten de gurur duyularak yapılan mesleklerden bir tanesidir. Polislik her ne kadar birçok zorluğu bünyesinde barındıran bir meslek olsa da o değerli polis üniformasını sırtınıza geçirdiğiniz zaman tüm o zorluklar ortadan kalkıyor. Eminim bir çoğunu bu mesleği yapmak istiyorsunuz ancak aranızda nasıl bir yol izlemesi gerektiğini bilmeyen okurlarımız vardır. Eminiz birçoğunuzun aklında nasıl polis olurum sorusu dolanmaktadır.
Peki nedir nasıl polis olunur sorusunun cevabı? Ülkemizde bir çok gencimiz polislik mesleğine yönelmektedir. Devlet güvencesinde olmak veya kaliteli bir işe sahip olmak isteyenlerin sayısı son dönemde oldukça çoğaldı. Bu noktada da akıllara gelen başlıca mesleklerden bir tanesi polislik olmaktadır. Polis olmak isteyen adaylar iki grupta incelenebilir. İlk olarak lise mezunu adaylar için neler yapılması gerektiğini anlatalım. Lise mezunu olan adaylarımızın ilk yapması gereken YGS (yüksek öğretime Geçiş Sınavı) sınavına girip Polis Akademisi tarafından istenilen baraj puanının geçmeleri gerekmektedir. Sınavdan yeter baraj puanı alan adaylar başvuru tarihinde PMYO 'nun internet adresinden ön başvuru yaparak en yakındaki Polis Meslek Yüksek Okuluna başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Kendilerine Mülakat Giriş Belgesi verilen aday sınav tarihinde başvuruda bulunduğu okulda mülakata girecektir. Eğer aday mülakatı sınavını başarı ile geçerse Polis Meslek Yüksek Okullarına giriş sınavına katılacaktır.
Bir diğer aday grubumuz da üniversite mezunlarıdır. Üniversite mezunları ise polis olabilmek için POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) okumaları gerekmektedir. Üniversite mezunları POMEM'de 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimi görür. Tabi buraya kabul görmek için öncelikle KPSS de belirtilen baraj puan alınmalı, daha sonra da POMEM'e başvuruda bulunarak yapılan mülakatı başarıyla geçmeleri gerekmektedir.
Lise mezunu yada üniversite mezunu olun fark etmez, polislik mesleğinin kapısı herkese sonuna kadar açıktır. Polis olmak istiyorum diyen vatandaşların izlemesi gereken yol aslında bu kadar basittir. Tüm bunlar polis olabilmek için sınavlar ve mülakatlar içeren zorlu bir yol  gibi gözüksede aslında polislik gibi böylesine gururlu bir mesleğe sahip olabilmek için izlenen basit bir yoldur bu sınavlar ve mülakatlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar